zaterdag 22 oktober 2011

Dag 8, zaterdag 22 oktober

Weekend in Taipei, en dat merk je. De stoep staat ineens niet meer vol met brommers en het drukke leven komt wat later op gang. Wij zelf trouwens ook, we hadden plannen om rond 9 uur te vertrekken maar we kregen ons gat niet van de bank. Uiteindelijk rond 10 uur pas in de metro. Eerst moest Linde terug naar ons hostel om haar portemonnee te halen met de metrokaart. Ondertussen bedachten Linda en ik dat we dan mooi even koffie bij de starbucks konden halen en moesten Elselien en Dewi in het midden blijven staan om dit weer aan Linde door te geven. Zo onhandig als dit klinkt zo zag vervolgens eigenlijk onze hele dag eruit. Veel tijdverkloot met weinig. Bij de 101 aangekomen konden we ons gebouw niet vinden waar onze expositie was, zijn we een heeeeeul groot gebouw bijna 2x rondgelopen totdat Dewi het niet meer hield en een leuke taiwanees om hulp heeft gevraagd. Die zijn meestal zo onder de indruk van haar dat ze meteen beginnen te stotteren en geen enkel engels woord er meer uitkrijgen! Deze was schijnbaar licht bijziend want hij ging ons helpen, en heeft ons helemaal naar de expositie gebracht. Bleek in het volgende blok te zijn. Ter plekke waren we natuurlijk supertrots! Onze eerste internationale expositie, ik vond dat we met kop en schouders boven de andere workshops uitstaken.
Bij de expositie kwamen we onze meest charmante taiwanese medestudent erco ook weer tegen, samen met 3 Japanse studenten. Erco gaat ons vanavond rondleiden op de nightmarket, en ik was ook even bang dat hij morgen mee naar naar de warme baden in Beitoe ging, maar ik geloof niet dat hij ons (mij denk ik) graag in bikini ziet. Na onze eigen expositie zijn we met de taxi naar een ander gebouw gegaan waar ook design te bekijken is binnen ons thema, maar daar stonden extreem lange rijen. Kortom we hebben weer wat gedronken en zijn terug naar ons hostel gegaan om wat te hangen en te eten. In de ondergrondse zijn heel veel winkeltjes waar we al te gekke kleren en souvenirs hebben gekocht. Vanmiddag hebben we ook voor 180 taiwanese dollars (4,5 euro) sushi gekocht. Elselien heeft hiervoor bedankt maar Linda en Linde hebben hiervan geproeft. de bikkels! oja en alles met stokjes eten natuurlijk. We weten al niet beter, gooi het bestek maar weg thuis.
Na het eten was het voor Linde en mij onmogelijk om nog puf op te brengen voor de voorspelde drukte op de nightmarket. Dewi, Elselien en Linda zijn samen op pad gegaan en hebben onderweg Erco ergens opgepikt. Linde en ik hebben chips en noedels voor onszelf gekocht en hangen hier nog lekker op de bank te wachten op de andere diva's. We zijn benieuwd wat ze gekocht hebben. Want shoppen dat kunnen we als de beste!
De foto's zijn van de expositie, een gekke actiegroep verkleed als poezen met echte honden, de sushi en een workshop met een soort klei op de speelgoedafdeling van een groot warenhuis.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten