dinsdag 18 oktober 2011

dag 4






Dag 4

De bedden lijken erg zacht maar zijn vreselijk hard, dus qua nachtrust is het nog even een beetje wennen. Vanochtend alweer vroeg aan de bak, 8.10 verzamelen! In de bus ontbeten en het lijkt wel of de diva’s mijn blog hebben kunnen lezen, ze aten en dronken als nooit tevoren en genoten er zelfs van.

Vandaag stond een toer op het programma rond Yilan, het gebied waar we momenteel verblijven. We zijn eerst naar een bedrijf gegaan wat Seaweed verbouwd, ik had er niet meteen een beeld bij. Het bedrijf handelt in waterplanten en vissen en het allernieuwste product was kleine gekleurde garnalen voor 8 euro per stuk. Ze schijnen hun geld te verdienen met toeristen die hun bedrijf komen bekijken. Daarna smullen bij een cake fabriek, door de verbinding met Nederland ooit, 16 zoveel is het recept van cake ook bekend in Taiwan en deze fabriek levert verschillende smaken. We mochten ze allemaal proeven. Na de fabriek nog een ander bedrijf bekeken, hier werden vruchten gepekeld (geloof ik hoor), ook weer proeven en kijken. Toen was het tijd voor lunch en heeft iedereen erg genoten totdat Elselien een complete kippenpoot in haar soep vond, met nagels en al. Toch zijn we maar even in shock geweest.

Na de maaltijd het veld met uien en aardbeien bekeken, een stukje geroeid op een vlot en weer naar huis via de 7/11.

Om 15.40 eindelijk tijd voor de workshop zelf, de leerlingen werd gevraagd om in hun teams een uur na te denken over de problemen die ze vandaag hebben gezien in de omgeving met betrekking tot duurzaamheid. Om 17 uur hebben ze deze problemen aan elkaar gepresenteerd.

De juf Patty Johnson is erg tevreden over de dames, ze vindt ze erg geïnteresseerd en betrokken en een belangrijke schakel voor de communicatie met de andere studenten. Vanavond hebben we mijn nieuwe moeder even gevraagd of we op mijn kamer mochten internetten, dat gaf wel een hilarisch beeld moet ik zeggen; huilen en lachen tegelijk door het contact met het thuisfront. Kortom we missen jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten